Onthulling infobord Mariakapel Zuid Berghuizen

bord markesteen Losservoetpad 0bord markesteen Losservoetpad 01bord markesteen Losservoetpad 1bord markesteen Losservoetpad 2bord markesteen Losservoetpad 3bord markesteen Losservoetpad 4bord markesteen Losservoetpad 5bord markesteen Losservoetpad 6bord markesteen Losservoetpad 8Op zondag 30 juni 2019 is in Zuid Berghuizen het informatiebord onthuld waarop veel informatie te lezen is over de plek aan het Lossers Voetpad waar de Mariakapel gebouwd is in 1948.
Bewoners van Zuid Lutte en Zuid Berghuizen waren erg blij dat in de Tweede Wereldoorlog dit gebied gespaard is gebleven van grote schade, daarom is met ingezameld geld de kapel gebouwd.
Ook is er informatie te lezen over de Landweer, een verdedigingswerk, vaak een grenswal, een diepe sloot, of doornenhaag.

Dit bord is mede geplaatst in het kader van het project beleefbaar maken van de Markegrenzen.
Vlak bij deze kapel, iets noordelijker, ligt aan dit pad ook zo’n markesteen. Deze heeft de bijnaam “Duvelsteen”. Als je met enige fantasie kijkt naar de steen dan kun je er een duivelskop in onderscheiden.
Het project is een samenwerking tussen De Dree Marken en Routenetwerken Twente en is gesubsidieerd door de gemeente Oldenzaal.

{backbutton}