In memoriam Jan Oude Nijhuis

Jan Oude NijhuisDonderdag 22 februari 2018 bereikte ons het droeve bericht dat Jan Oude Nijhuis plotseling is overleden.
Jan was al een tijdje ziek, maar na een revalidatietraject bij Gereia, is Jan afgelopen week verhuisd naar De Molenkamp voor verder herstel.

Jan heeft zich als voormalig bestuurslid van onze vereniging enorm ingezet voor het bewaren en voor het nageslacht beschikbaar maken van historisch materiaal.
Jan was een van de medeoprichters van De Dree Marken. Hij heeft van 1976 tot 2013 deel uit gemaakt van het bestuur.

Een voor Jan en voor ons vervelend en onbeheersbaar moment binnen de vereniging was aanleiding voor Jan, om in 2013 afscheid te nemen van zijn Historische vereniging De Dree Marken, waar hij tot aan zijn overlijden trots op was.

Hij heeft zich ingezet om de Markestenen van onze 3 marken weer gelokaliseerd te krijgen. Deze wens is afgelopen jaar in vervulling gegaan voor de marke Berghuizen met behulp van de werkgroep grensstenen.

Ook was Jan druk met het verzamelen, verklaren en in kaart brengen van alle veldnamen in ons werkgebied.
Jan was wars van publicaties en activiteiten die historisch gezien onjuist waren. Alles moest op historische waarheid berusten en van bronvermelding voorzien zijn.

We verliezen in Jan een vraagbaak met een groot historisch besef.
Wat blijft zijn de vele gegevens die door hem zijn vastgelegd voor het nageslacht en de herinnering aan een man die verknocht was aan zijn geboortestreek.
Zo blijft hij voortleven binnen onze Historische vereniging De Dree Marken.
We zullen Jan missen en nooit vergeten.

{backbutton}