GEZOCHT: FOTO’S EN FILM UIT DE OUDE DOOS!!

We (her)kennen het bijna allemaal: die doos met foto’s en/of filmpjes van ‘vroeger’ waarvan je amper weet wie er op staat, wanneer ze zijn gemaakt, bij welke gelegenheid de camera te voorschijn werd gehaald en al helemaal niet meer weet wat je met die foto’s aan moet. Het kunnen fraaie familiekiekjes zijn. Maar ook unieke opnames van bijzondere gebeurtenissen in De Lutte, Berghuizen of Beuningen.

Als dat het geval is, houdt De Dree Marken zich daar van harte voor aanbevolen. Graag zouden we de mogelijkheid krijgen om dat (historisch waardevolle) beeldmateriaal digitaal in ons archief op te slaan. We weten dat er in elk dorp mensen zijn die die door de jaren heen tal van dorpse zaken hebben vastgelegd. Hoe mooi zou het zijn om die schat aan beelden vast te leggen en te delen met anderen.

Denkt u over foto’s of filmmateriaal te beschikken die de moeite van het digitaliseren waard zijn, neem dan contact op met Tonny Morsink (De Lutte, tel. 06-14922680), Henk Westerik (Berghuizen, tel. 06-33052820) of Sascha Benerink (Beuningen, tel. 06-38916757). Het spreekt voor zich dat u het aangeleverde materiaal weer terugkrijgt. Met uw medewerking hopen we de recente geschiedenis van De Dree Marken visueel nog beter te kunnen presenteren.

Meer aandacht voor de recente geschiedenis is sowieso een belangrijk actiepunt voor de historische vereniging. Om die reden hebben we vorig jaar een oude werkgroep nieuw leven ingeblazen. Een handjevol enthousiastelingen heeft zich hiervoor aangemeld en gaat vanaf nu regelmatig verhalen publiceren in ‘n Hoesbreef (ons kwartaalorgaan). De oogst zal heel divers zijn. Met verhalen over dorpsgenoten die iedereen kent, gebeurtenissen die destijds voor veel reuring zorgden en andere thema’s die hopelijk een breed publiek aanspreken. Hoewel de werkgroep buitengewoon enthousiast is en overloopt van ideeën zou enige versterking zeer welkom zijn. Dus, beschikt u over een vlotte pen en bent u geïnteresseerd in de recente geschiedenis van De Lutte, Berghuizen en Beuningen, schroom dan niet om u te melden bij Stephan Scheper ( of 06-20018944)