Brochure over de binnen en buitengrens van de Marke Berghuizen

Ter afronding van de projecten over de grens van de Marke Berghuizen en de grens van het Oldenzaalse Wigbold (de binnengrens van de Marke) heeft de werkgroep grensstenen een brochure samengesteld. Deze brochure heeft een beperkte oplage en zal overhandigd worden aan alle instanties en personen die meegewerkt hebben aan het weer herkenbaar maken van de binnen- en buitengrens van de Marke. Gedacht moet daarbij worden aan de gemeenten Oldenzaal en Losser en fondsen die gelden beschikbaar hebben gesteld. Maar ook eigenaren van gronden, waarop grensstenen opnieuw gelegd zijn en/of waar bij teruggevonden stenen informatiebordjes zijn geplaatst.
De brochure geeft een overzicht met foto’s en korte beschrijvingen van de markestenen en Wigboldpalen op de grenzen met daarbij ook een aantal verhalen over de stenen. Verder wordt in een aantal intermezzo’s ingegaan op diverse aspecten van het gehele project.
Meer overzichten (een beknopt en een uitgebreid overzicht) van de markestenen van de marke Berghuizen zijn op de pagina van de werkgroep digitaal beschikbaar. Daar staat ook meer informatie over het Wigbold.
De brochure vindt u hier.