Werkgroep Veldnamen

Doel van de werkgroep is het opsporen, vastleggen en verklaren van historische veldnamen t.b.v. het nageslacht en ter publicatie en kennisgeving aan de gemeenschap

Het afgelopen jaar zijn alle veldnamen vastgesteld en van een eenduidige naamgeving voorzien, waardoor meerdere verschijningsvormen tot 1 standaard zijn teruggebracht. Alle veldnamen zijn met nummers op deelkaarten geplaatst door Ben Nijmeijer. Het vervolg zou zijn dat er verklarende teksten gemaakt zouden worden door Jan Oude Nijhuis. Dit is nu stil komen te liggen. Alle deelkaarten met daarop de nummers van de veldnamen zouden door de heer Schmidt worden ingebracht in zijn systeem, maar hij zegt niet meer te beschikken over de kaarten, die hij eerder voor ons gemaakt heeft. Ook weten we niet waar de deelkaarten zich momenteel bevinden.

Activiteiten komende periode.

Zodra de deelkaarten weer boven tafel zijn, is het de bedoeling om de veldnamen in te brengen in het GIS-systeem wat ook gebruikt wordt bij de boerderijgroep. Hierdoor krijgen we een uitstekend overzicht van ons werkgebied op allerlei niveaus en informatiegebieden. Indien gewenst kunnen we daarna altijd nog een boekwerk uitbrengen met de veldnamen en de kaarten.

 

Werkgroepleden: Jan Tijman op Smeijers